Állatok szállítása repülőgépen

Láttam, hogy többen kerestek ezen az oldalon állatok szállításával kapcsolatos bejegyzést, így most erről írnék részletesebben.

Állatot szállítani lehet utastérben (PETC), és poggyásztérben (AVIH).

Ha utastérben szeretnénk vinni (ez a humánusabb megoldás), akkor tudnunk kell,hogy így csak kis testű állatokat vihetünk. Általában ebbe a kategóriába esnek a házikedvencek – cicák, kutyusok,stb. Rendelkeznünk kell speciális szállító ketreccel, amit megvehetünk bármelyik állatfelszerelési boltban vagy akár a reptéren. Ezek mérete is maximalizált: el kell, hogy férjen a gép ülése alatt. Ketreccel együtt az állat súlya nem haladhatja meg a 7-8 kg-t. A repülőjegy megvásárlásakor ezt is jeleznünk kell, továbbá meg kell adnunk a ketrec háromdimenziós méretét, s az állat fajtáját. Az állatok szállításának díja túlsúlyszámítás alapján történik, azaz pl. egy 5 kg-s kutya szállítása annyiba kerül, amennyibe az adott járaton 5 kg túlsúly. Mivel ezt is előre kell jelezni, mint a speciális kérések mindegyikét, így előfordulhat, hogy a légitársaság elutasítja a kérést. Ez akkor történhet, ha pl. az adott járatra már felvettek egy kutyát, s önök éppen egy cicát szeretnének magukkal vinni,; ugyanis egy gép fedélzetén egyszerre csak maximum 2, ugyanolyan típusú állat utazhat. Ezért javaslom, hogy ha viszik a kedvencet, akkor a jegyüket addig ne vegyék meg (lehetőség szerint), amíg az állat szállítására vonatkozó kérést a légitársaság nem igazolta vissza. 

A poggyásztérben való állatszállítást szintén előre kell jelezni, de ennek folyamata már a cargo-szállítás menete szerint zajlik.

Ha az előbbit nem javaslom, akkor ez utóbbit gyakorlatilag csak extrém esetben: azaz, ha valaki több évre utazik külföldre, s vinné magával az állatot. Ugyanis míg az első esetben legalább a gazdi közelsége megnyugtatja a repüléstől amúgy sem nyugodt (hisz nem tudja, hogy mi történik vele) állatot, addig  a második esetben ez sincs. Szegény állatokat komoly fizikai- és stresszhatás éri.

Így ezerszer is gondoljuk meg: érdemes-e a 2 hetes görögországi vakációnkra magunkkal cipelnünk szegényt.

157 Hozzászólások to “Állatok szállítása repülőgépen”


  1. 1 Csilla augusztus 20, 2009 - 21:17

    Na, akkor az én Tassokámnak esélye sincs, de nem is vinném repülővel.

    Annak idején Bocicicát ki szerettük volna hozatni, de olyan dagi volt, hogy több volt, mint 8 kg, így meg kellett várni, hogy fél év mulva ki tudjuk hozni kocsival. Ráadásul azt mondták, hogy csak a Malév vállal állatszállítást, de ők csak a raktérben. Kedvesem akkor fujta le az egészet, amikor kiderült, hogy mennyit kellett volna fizetni a cica után (már nem emlékszem, de valami borsos összeg volt!). Jobb, hogy kihagytuk!

    • 2 Flyby augusztus 21, 2009 - 00:35

      Csilla, szerintem jól tettétek, hogy megkíméltétek a cicát; az állatok szállítása repülővel nem a legjobb ötlet. Ez a fajta szállítási mód nem túl állatbarát, s tényleg csak extrém esetekben javasolnám.

    • 3 Szepessy Anikó Amália szeptember 24, 2010 - 18:46

      Sziasztok, látom másokat is nagyon érdekel a dolog…

      Régóta tervezzük a kiutazást a kutyáimmal. Jelenleg fejből nem áll rendelkezésemre pontos adat a dögeimmel kapcsolatban, de ha valakit a konkrétumok később érdekelnek, az jelentkezzen október közepén, akkorra már belakjuk magunkat új hazánkba.

      Dióhéjban: Két kutyát reptetek Malévval Ciprusra. A jegy lefoglalásakor fedélzeti engedélyt kellett kérnünk, ehhez a szabvány szerinti szállítódobozok háromdimenziós méretét kellett megadnom – melyek éppen akkorák, hogy a kutyák felállhassanak benne kényelmesen és a fülük ne verdesse a doboz plafonját.
      Sacckábé adatok, árak ésatöbbi. A Westie kutyusom önsúlya 7-8 kg, a keveréké 22-24 kg, de mindenképpen túlsúlyt kell fizetni rájuk kg-onként a Malév szabályzata és tarifája alapján. Viszont a túlsúly a bruttó kg-ra értendő, ami azt jelenti, hogy a szállítódobozzal együtt mérik le az állatot. Ha forintban fizeti az ember, akkor “csak” 2.500,– forint kg-onként, de ha devizában fizet az ember lánya a jelenlegi sacckábé 280-as váltóárfolyamnál, borsosabb a végösszeg, mert 10,– EUR kg-onként. Szóval jó lesz odafigyelni az apróságokra. Rendes időben kell bejelentkezni a kutyákkal, bár én a biztonság híve vagyok, úgyhogy érkezésünk előtt, még útközben felhívom a társaságot és jelzem, hogy kb. fél óra múlva érkezünk. Le kell jelenteni már a kérelemnél a kutya csip számát és útlevélszámát, valamint a körülbelüli bruttó súlyt. A keverék kutyám elég súlyos, így arról is kell gondoskodni, hogy gurítható legyen a szállító doboza. Mivel csak pár órás repülés és hercehurca lesz, ezért elegendő egy kisebb itatótál.
      Körülbelüli árak: nagyobb doboz egy középtermetű kutyához, ami kisebb, mint egy német juhász 33eFt, kisebb doboz 6-8 kg-os kutyához 11eFt, görgőszett nagy dobozhoz 6eFt, itatótálak darabja 2,5eFt. A szállítódoboz tetején jó ha van egy olyan kis pattintható fiók, amibe a kutya oltási könyveit, útlevelét, iratait, gyógyszereit, pórázt stb. tehetünk.
      Indulás előtt az állatorvosnál rengeteg határidős teendők vannak. Ezekre nagyon kell ügyelni és időben kell tájékozódni, ha tervezzük az utazást. Bizonyos országokba pl. USA, vannak időszakok, amikor állat nem utazhat be, bárhogyan is szeretnénk. Minden ország beutazásához szükséges orvosi vizsgálatokról az állatorvos tud tájékoztatást adni, mert van náluk konkrét lista. A legneccesebb, ha olyan uticélunk van, ahová vérteszt is szükséges a kutyák részéről és karantén van. Interneten rákereshettek, ha komolyabban érdekel… pl. Ausztrália.
      Visszatérek az érkezésre…
      A reptéren szállítóbrigád veszi át a kutyákat, miután lemérték őket és tovagurítják bepakolásra. Én azt a megoldást választottam, hogy mindketten menjenek a csomagtérben, mert egyrészt nem kivételezek, mindkettő a szivem csücske, másrészt viszont csak a kicsit tudnám az utastérben szállítani, a másik is könnyebben vészeli át az utazást, ha együtt vannak….
      Hjaaaa, majd elfelejtettem, közös dobozban nem szállíthatóak…
      Az utazás előtti napokban, amikor már minden orvosi igazolás sikeresen a kezemben van, a célország repterének állatorvosait értesítenem kell az érkezésünkről, pontos adatokkal, mármint a kutyáké, dobozostul, csipestül, útlevélszámostul, járatszámmal és a saját személyes adataimmal.
      Ha ezt az értesítést nem kapják meg, nem fogadják az állatot, az állat megsemmisítésre kerül!!!
      Szóval, mint már írtam, odafigyelni!!!
      Nagy vonalakban az én esetemben 45 kg körül saccoltam a bruttó súlyt a két kutyára. De még ezt is felültervezem, bármi történjék még, úgyhogy a kártyámon 130.000,– HUF erre a célra van elkülönítve. Miután a kutyákat átvették tőlem, akkor kell leméretnem a poggyászaimat, a csomagtérben továbbra is egy 23 kg-os poggyászt adhatok fel, kézipoggyászként vizsont már csak egy 10 kg-os bőröndöt vihetek a fedélzetre.
      Ha túlsúlyos, ezért is fizetni kell.
      Ez után fizetek a check in pultnál és akár céges számlát is rögtön kiállítanak, valamint kp-ban és kártyával is fizethető.

      Remélem, dióhéjban minden fontos információt elmondtam. Egyébként pedig a Malév ügyfélszolgálata készségesen áll rendelkezésre és az állat orvosa is.

      No és az állat érdekében a célországról tudjunk meg mindent állatorvosunktól!!! Cipruson szívféreg ellen kell majd védekeznünk, mert az ottani szúnyogok azt terjesztik az állatok körében…

      Ennyi információ után egy kis személyes rólam, mert bizonyára felmerült benned a kérdés, hogy miért cipelem ki a dögöket ilyen költségesen.
      39 éves leszek maholnap. Mai szóhasználattal tipikus szingli. Ők ketten a családom. Az élet kegyetlenül elbánt velem, egy perpatvar kellős közepében vagyok, és nyugalomra áhítva olyan messzire menekülök, amennyire csak képes vagyok a határaimon belül. A terveimhez Ciprus tökéletes. Több nyleven beszélek, van pár szakmám, éppen a héten kisdoktoriztam, az államvizsgámat (IT), ami 28-adikára volt előjegyezve lemondtam és átnapoltattam februárra. A diplomamunkámat a szélerőművekből írtam, mert komolyan érdekel a dolog és a célország kiválóan alkalmas eme tervem megvalósításához. De amíg az engedélyeztetés útvesztőit járom, meg kell élnem valamiből, ezért kihasználom a hirtelen jött világhírnevemet, amire a nyári munkám alkalmával tettem szert. (Jókor voltam jó helyen.) A Hotelguide-ban rólam olvashatsz. (Cyprus-Limassol-St. Raphael SPA Resort)Szóval jelenleg a spirituális fejlődésem az első számú, miközben a műszaki pályára állok majd vissza. És persze napi pár órában Forex-ezek majd…. Tudod, hiszen ott kellemes a mosodai munka… (Bocsánat, ha nem érted, esetleg keress rá.)
      És amit itt hagyok… Feledni szeretném. Egy nívós, élvonalbeli német cégnek dolgoztam az utóbbi 12 évben. Ők odakint építették a veteránautókat, az én reszortom az alkatrész gyártása, megrendelése, ellenőrzése, reklamálása és megannyi hülye munka elvégzése volt a feladatom. (Mintakészítéstől, az öntésen át, a megmunkálásig, mindenféle alkatrész… Karosszéria, alváz, rugó, kupplungház, tömítés, csavar, stb.)
      Túl sokat dolgoztam, kevés időm maradt a “családomra”. Mazsikám izületei fájdogálnak, már gyógyszereznem kell. A célország neki nagyonis jót tesz, mert meleg környezetet kell biztosítani az izületeknek. Fánikám pedig egy kis lökött, megkoppasztom, mint egy csirkét és neki sem gond a meleg idő….
      Szóval rettentően bízunk a jövőben.
      A mai nappal az átkeresztelkedés is megtörtént, mivel a magyar nyelvet sem írni , sem beszéltetni nem könnyű angolosan…
      Fáni új neve Funny lett, Mazsi pedig a Magic névre hallgat. S a pláne az egészben, hogy illik is rájuk.
      Olyan bilétát gravíroztattam nekik, aminek az egyik oldalán fel van tüntetve a nevük, a kérem hívjon után a telefonszámom. A biléta másik oldalán pedig az, hogy csipem van, természetesen mindez angolul.
      Nekem ők az egyedüli hozzámtartozók. Olyannyira megtört az élet az utóbbi napokban, hetekben csak az a kérésem a barátaimtól, hogy ne keressenek, míg én nem jelentkezem. Nem akarok hallani semmiről, ami itt történik. Idő kell, míg a lelkem megnyugszik és biztonságban tudjuk magunkat.

      Szóval, az a helyzet, hogy 30-án éjjel indulunk, hajnalban Larnacá-ban landolunk, reggelre Limassolba tekerünk és elfoglaljuk a lakást. A korábban letesztelt nyugtató paszta, amit a kutyákba nyomok, majd csak első estére fog kiürülni a szervezetükből, úgyhogy nem lesznek túl nagy stressznek kitéve.
      Aznap felfedezzük az új lakást és a környéket estefelé.
      Fura lesz. De boldog vagyok, mert imádom őket és soha nem mondanék le róluk. Fáni, a Westie 9 és fél éves, Mazsi, akit a menhelyről mentettem ki hat hetesen, most töltötte a 11-et. Kölcsönösen többször mentettük meg egymás életét. Hálás vagyok nekik.
      A barátaimmal hónapok óta csatázom, mert egyszerűen nem értik, miért nem alatatom el őket az ő korukban, ezt a rengeteg pénzt, amit rájuk költök, inkább magamra költeném.
      Pattanásig feszült idegekkel anyázni szoktam, mert ugyebár az olyanok jártatják a szájukat, akiket odahaza a család várja… Nekem ők a családom és punktum.
      Aki pedig szeret, az ezt is megérti.

      Drukkoljatok nekünk, hogy mielőbb megszokjuk az új környezetet!

      A hónap közepére remélhetőleg rendezek valami internetes előfizetést, úgyhogy azelőtt ne nagyon kérdezősködjetek…

      Sok szerencsét mindazoknak, akik szintén “gyerekestül” költöznek a nagyvilágba!

      Üdvözlettel:

      Málcsi

      • 4 Gerofy Adrienne február 1, 2011 - 19:39

        Malcsi! Nagyon tetszett a leveled, pedig nem szoktam ilyesmiket vegigolvasni, plane ilyen hosszut! Persze hasonlo cipoben jarok, csak egy kutyaval! Gondoltam en is Ciprusra, irnal hogyan erzed magad, milyen lehetosegek vannak mondjuk en egy angolul fodraszkodo noszemly vagyok es melegre vagyom es nyugalomra a kutyammal, aki stilusosan maltai. Tenyleg nagyon orulnek ha kulon levelezhetnek, akar meg is tudnalak latogatni, persze kutya nelkul eloszor! Udvozlettel Adrienne

      • 5 Szepessy Aniko Amalia március 24, 2011 - 14:22

        Kedves Adrienne!

        Koszonom erdeklodesedet, mindannyian jol vagyunk!
        Amint azt latod, nem igazan van idom leveleket olvasgatni, szoval turelmet kerek ezugyben.
        Ha esetleg masokat is erdekel a sorsunk, elerhetosegem: aniko.szepessy@freemail.hu
        Jelenleg allamvizsgara keszulok, ugyhogy erdemben majus kozepetol tudok valaszolni levelekre.
        A megertest es turelmet koszonom!

        Barati udvozlettel:

        Malcsi

  2. 6 Csilla augusztus 21, 2009 - 08:01

    Ugy lesz! :)))

    Én nagyon örülök, hogy megcsináltad ezt a blogot! Jó ide jönni, érdekes dolgokról írsz, érdekesen. Csak így tovább!

  3. 8 babszemrizs december 19, 2009 - 11:36

    Sziasztok!Hát elégé elszomorított ez a bejegyzés mert én a páromnak szeretnék vinni egy kiscicát Japánba! és 4 óránál hosszabb út esetén a csomagok közt utazna a kicsike, de én nem szeretném, gondolom milyen lelki és fizikai trauma lenne..nem lehetne esetleg vajon megoldni h benyugatozni vagy elaltatni a macskát az út során, 12 óra repülővel… és ráadásul átszállásal tudok csak eljutni oda, legtöbbször pedig a transzfer idő nem elég a csomagok ápakolására és csak 1-2 nap után kapom meg a csomagokat..szóval elég necces a dolog..

    • 9 Flyby január 14, 2010 - 15:41

      Szia, babszemrizs!

      Sajnálom, hogy csak most tudok válaszolni a kommentedben leírtakra, de speciális esetben javaslom, hogy vedd fel a kapcsolatot a fuvarozó légitársasággal (ha megmondod, hogy mely lenne az, akkor szívesen megadom az elérhetőségét) , mert előfordul, hogy kivételt tesznek (már láttam rá példát :-).

      • 10 babszemrizs január 27, 2010 - 08:47

        Jaj!Nagyon örülnék neki ha tudnál segíteni 🙂 Már sok helyen nézelődtem de nem találtam túl sok használható információt! Előre láthatólag a JAL-al (Japan AirLines-szal) vagy az Air France-szal fogok utazni 🙂 Előre is köszi a segítséget!

      • 11 Flyby január 29, 2010 - 10:43

        Szia, babszemrizs!
        Íme, a kontaktok:
        Air France: 483-88-00
        JAL (nekik Bécsben van a legközelebbi képviseletük, de nagyon kedvesek és aranyosak, angolul kommunikálnak): +43-1-5127580 vagy +43-1-5127554
        Jelezz majd, lehetőség szerint, hogy mit sikerült intézned, sok sikert! :-)!

  4. 12 fenyvesi árpád március 10, 2010 - 13:30

    Jó napot !

    Szeretnék galambot vásárolni az USA-ból, milyen
    engedélyekre van szükségem ?
    Ezt az elmúlt években többeknek sikerült,
    kérem segitsenek

    árpád

    • 13 Flyby március 12, 2010 - 14:50

      Kedves Árpád!

      Nagyon szívesen segítek, amennyiben megmondja, hogy melyik légitársasággal szeretné elhozatni a galambokat. Kérem, hogy ezt írja meg nekem, s máris utánanézek a dolognak!

  5. 14 Gini április 3, 2010 - 14:28

    Szia Flyby!
    Én Angliába szeretnék utazni.Van egy yorkim, ugyancsak 3kg-os szoval még kézipoggyászként fel lehetne vinni, de úgy olvastam, hogy angliai út során csak poggyásztérbe szállítanak állatot. Azt szeretném kérdezni, hogy ez minden légitársaságnál így van-e, vagy esetleg van-e vmi féle “kiskapu”?Elvileg a Ryanair-el mennék. Előre is köszi!

    • 15 Flyby április 3, 2010 - 20:48

      Szia, Gini!
      Én úgy tudom, hogy Anglia és Írország esetében a szigorú állategészségügyi feltételek miatt csak cargo-ként (azaz poggyásztérben) szállítható a kutyus, hiába kicsi. Nem tudom, hogy mennyi időre mennél, de ha csak rövid időre, akkor szerintem ne vidd magaddal (a repülést az állatok traumaként élik meg, pláne, ha a gazdi nincs a közelben).
      Persze, ha hosszabb időre mész, akkor megértem, hogy ragaszkodsz hozzá, hisz ő családtag. Kocsival esetleg nem tudtok kimenni? Az kevésbé megterhelő a kutyus számára…

      • 16 Gini április 11, 2010 - 14:20

        Sziasztok!
        Akkor csak poggyászként…ettől tartottam én is. Sajnos kocsival nem hiszem, hogy ki tudok jutni. Pár évre terveztük, hogy maradunk, de persze időnként hazajárnánk és akkor őt nem tudnám hozni ugye…csomagok közé nem szeretném berakni. Úgy tűnik ezt még át kell gondolnunk. Azért köszönöm az infókat!

      • 17 Flyby április 12, 2010 - 15:03

        Nagyon szívesen és sajnálom, hogy csak ilyen válasszal tudtam szolgálni. Jó utat!

  6. 18 Dettko április 12, 2010 - 21:24

    Udvozlet!

    Az allamokban elek es tanulok…tehat hosszabb idot tervezek itt tolteni, Szeretnem a labradorom kihozni de igazabol nemt udom hol kezdjem el a kutyusom szallitasat…barmi informacionak orulnek.

    Dettko

    • 19 Flyby április 15, 2010 - 11:25

      Kedves Dettko!

      Szerintem nézz körül a légitársaságoknál, hogy melyikkel szeretnél repülni, majd, ha ez megvan, akkor az adott légitársaság cargo osztályánál tudsz érdeklődni a kutyus szállítását illetően. Sajnos, ő biztos, hogy poggyásztérben kell, hogy utazzon majd. Ha gondolod, s már megvan, hogy melyik légitársasággal utaznál, akkor írd meg, s a többit én kiderítem neked:-)
      Szép napot!

      • 20 gombi április 21, 2010 - 13:23

        Hello Flyby!

        Ugy látom nagyon tájékozott vagy kutyarepültetés ügyben. Lenne egy kutyus akit egyedül repülne az USA-ba. Michigen államba.
        Szerinted keressek egy cargo céget aki ezzel is foglalkozik?
        Nem kerül ugy tul sokba? Másfelöl ugy hallottam az USA-ba mindenképp kell mostanában cargo-s közreműködés. VAgy nem?
        előre is köszi

      • 21 Flyby április 22, 2010 - 12:20

        Szia, gombi!

        Én azt javaslom, hogy döntsd el, hogy melyik légitársasággal menne a kutyus, hisz minden légitársaságnak van saját cargo cége, akik meg tudják neked mondani a pontos feltételeket és árakat. Ha a kutyus egyedül utazik, akkor mindeképp cargo-ként kell szállítani, sajnos. (nem irigylem szegénykét).
        Remélem, tudtam segíteni, üdv: Flyby

      • 22 gombi április 22, 2010 - 14:15

        Szia!

        Alighanem akkor se fér be az utastérbe ha valkivel megy. Mennyi lehet akkor a magassága? Mindig azt mondják hogy beférjen az ülés alá, de amugy mindenki az ölében szorongatja.
        De mehetne valakivel Amsterdamból, csak akkor odáig kéne kijutnia. Gondoltam rá hogy keresek vkit aki Amszterdamba megy és egy kis utiköltség hozzájárulás fejében ( plusz a kutya jegye) elvinné a kutyát autón vagy repülőn. Nem tudjátok van-e ilyen forum hely ahol ilyen embereket lehet keresni? Illetve hogy melyik magyar Cargos cég foglalkozik kutyákkal?
        Köszi

      • 23 Kiss Vanda április 22, 2010 - 14:27

        Szia Gombi,
        Látom, te is hasonló cipőben jársz, te küldeni szeretnél az USAba, én haza hozatni.. esetleg ha találnánk közösen egy stewardesst… gondolom akkor a költségek is feleződnének…
        Mi a véleményed???
        Üdv:
        V.

      • 24 Flyby április 22, 2010 - 15:55

        Szia, gombi!

        Bármelyik légitársasági cargos cég foglalkozik kutyaszállítással. A sablon méret 43cm x 30cm x 20cm, ekkora ketrecbe kell, hogy beleférjen a kutyus súlytól függetlenül.

  7. 25 encyke április 12, 2010 - 22:06

    Sziasztok! Én a bichon havanese kiskutyámat szeretném kivinni New York-ba, mivel ezen a nyáron kiköltözöm és mindenképp szeretném magammal vinni. 5 kg-os. De semmiképp nem akarom, hogy a csomagtérben utazzon, biztosan nem bírná ki szegény, de az ut viszont 9 órás. :S Hogyan tudnám megoldani a kiszállítását?
    Előre is köszönöm a segítséget!

    • 26 Flyby április 15, 2010 - 12:38

      Szia, encyke!

      Én azt javaslom, hogy akkor utazz a közvetlen Delta járattal NYC-ba. Abban az esteben, ha a kutyus befér a 43cm x 30cm x 20cm ketrecbe, akkor csak annyi a teendőd, hogy ahol a jegyet foglalod, ott szólsz a repjegyesnek, hogy kérje le a kutyust PETC-ként a fenti paraméterekkel, s viheted utastérben magaddal:-)
      Remélem, hogy sikerült jó hírrel szolgálnom, majd jelezz, hogy mit sikerült intézned!
      Üdv:Flyby

  8. 27 encyke április 15, 2010 - 20:07

    Köszönöm a segítséget még1x! Minden simán ment, már csak a kutya papírjait kell elintézni, hogy az Egyesült Államokba is beengedjék. Lenne még egy kérdésem: mint kiderült 10 óra 10 perc az út, és azalatt az idő alatt hol tudnám megpisiltetni a kutyát? (a légitársaságtól nem mertem megkérdezni, mert nem akarom, hogy bármilyen okot is találjanak rá, hogy ne vihessem magammal..)

  9. 29 Kiss Vanda április 22, 2010 - 10:00

    Szia!
    Úgy örülök, hogy rátaláltam erre a blogra…
    Szeretném a segítséged kérni, Chikagóból kellene Budapestre hozatni egy kiskutyát, aki most 5 hónapos, és 6 kg, magassága 25cm.
    Sajnos, a vulkán miatt lemaradt a JFK-BUD Delta járatról, 19.-én kellett volna megérkeznie.. Kértem a tenyésztőt, hogy biztos ami biztos inkább vigye haza, mert kilátástalan volt a gépek le-ill. felszállása Európában.
    Már próbáltam néhány cargót hívni, de érdemben még senkitől sem kaptam választ, pontosabban csak 1 vette fel a telefont, de ő is elutasító volt..
    Érdeklődöm, hogy mi a teendő ebben az esetben, kihez forduljak? Talán neked van több ötleted ezzel kapcsolatban…
    Előre is köszönöm.

    • 30 Flyby április 22, 2010 - 12:31

      Kedves Vanda!

      Eredetileg a kutyus egyedül jött volna, cargo-ként a JFK-BUD-on 19-én? Vagy valaki hozta volna? Igazából, ha most egyedül jönne a kutyus, akkor a Deltát kellene hívni, azon belül is a cargo részlegüket, hogy megmondják, hogy mi a teendő.

  10. 34 goldy április 22, 2010 - 14:17

    szia!
    nekem két 12hetes kis yorki jönne Budapestre Ukrajnából.
    elég picik, gondolom a kettő együtt lenne 1 max 1.5kg.
    nem tudom hogy milyen repüléssel jönnének, és árat sem tudok. ezután hol tudnék utána járni, vagy akármi?
    csak a kutyusok jönnének.
    vagy inkább ne jöjjenek? 🙂 :((

    • 35 Flyby április 22, 2010 - 16:07

      Szia, goldy!
      Hát, ha teheted, akkor hozasd őket haza kocsival.
      Repülővel a Malév vagy Aerosvit légitársaság cargo részlegénél érdeklődj, ha kísérő nélkül jönnek, vagy keríts valakit, aki hazahozza őket repülővel az utastérben.

    • 36 Kiss Vanda május 1, 2010 - 07:17

      Én találtam egy kedves lányt aki el tudná neked hozni, a Cargo borzasztó drága és macerás, több helyről kértem ajánlatot, 290e volt a legolcsóbb…

  11. 37 denis április 28, 2010 - 09:11

    Szia!
    Én Cipruson vagyok,dolgozok!Majd 2011.januárjában megyek haza Magyarországra,akkor is csak max 2 hétre!Otthon hagytam a legkedvesebb kincsemet,egy spánielt!Ő 16 kg!Nagyon szeretném ha velem lehetne!A család majd ősszel jön ki hozzám nyaralni,de az már túl soká van,hogy akkor hozzák ki a Drágámat!
    Ha csak simán poggyászként felraknák nekem Pesten a repülőre én meg Cipruson érte mennék a reptérre?Működne ez így?Altatás?Hogy ne érje semmi lelki bántalom?A repülő út is csak 2,5 óra,ami nem olyan vészes!Nagyon várom a segítséged!
    Köszönettel:Denis gazdája!

    • 38 Flyby április 28, 2010 - 11:40

      Szia, Denis gazdája:-) !

      Persze, poggyásztérben működik simán, a Malév Cargo-t érdemes megkérdezni a közelebbi feltételekről. Igazából az állatoknak nem az út hosszúsága a vészes, hanem inkább az, hogy egyedül vannak, gazdájuk sehol, minden idegen és olyan dolgok történnek velük, amit mi, emberek, sem tududnk néha rendesen kezelni: pl. szintváltás miatti nyomáskülönbség(füldugulás, gombóc a gyomorban-érzés:-) .
      Üdv:Flyby

    • 39 Szepessy Anikó Amália november 30, 2010 - 18:49

      Kedves Denis gazdája!

      Október elsején érkeztem 3 kutyával Larnacába. Azóta Limassolban élünk. Ha konkrétumok érdekelnek, hívj fel nyugodtan: 977-188-53 De amit a korábbi bejegyzésemben írtam, jó hosszan ecsetelve az frankón úgy is van. Üdvözlettel: Anikó

  12. 40 Vajda Renáta május 14, 2010 - 20:39

    Szia!

    Lenne egy fontos kérdésem hozzád.A férjemmel min.1 évre Ausztráliába Sydneybe utazunk szeptember körül.Van egy másfél éves kis kutyánk havanese fajtájú és őt is nagyon szeretnénk kivinni.Tudnál nekünk abban segíteni,hogy melyik légitársaság foglalkozik ezzel?Mi nagyon szeretnénk ha velünk tudna utazni a gépen.Sydneybe mennénk és ott találtunk karantént de nem tudunk igazából róla semmit.Tudnál nekünk ott mondani valami jó karantént amit ajánlanál?Esetleg tudnál még abban segíteni milyen vizsgálatokra,oltásokra van szükség ahhoz hogy kivigyük? Itthon melyik állatorvosi intézet foglalkozik az állatok ilyenfajta oltásával, bizonylatok, papírok intézésével. Van esetleg itthon olyan szerv aki ennek az ügynek a lebonyolításával foglalkozik?
    köszönöm szépen!

    • 41 Flyby május 17, 2010 - 14:35

      Kedves Renáta!

      Ha jól értem, akkor a ti jegyetek már megvan. Ugyanazzal a járattal tud menni a kutyus is. Az árakról és feltételekről (oltási papírok, karantén, stb.) a légitársaság tud felvilágosítást adni, akivel utaztok. A papírokat bármely állatorvos ki tudja állítani, s a megfelelő oltásokat beadni a kutyusnak.

  13. 42 kitti május 17, 2010 - 10:42

    nekem van egy 9-10 kg közti francia bulldogom, segitséget szeretnék kérni, hol tudok vele budaoestről hollandiába repülni? melyik légitársaságnál tudok jegyet venni és hogy milyen árban vannak kutyáknak jegyek? segitségért előre is köszi.

    • 43 Flyby május 17, 2010 - 14:32

      Szia, kitti !

      Közvetlenül a Malév és a KLM repül Amszterdamba, s a kutyus, amennyiben befér egy 43cm x 30cm x 20cm ketrecbe, akkor felvihető a fedélzetre. Fizetni pedig kilónként a túlsúlydíjat kell. Maximált árat tudok írni, ettől csak kevesebbe kerülhet:30000 HUF/10 kilós kutya.

  14. 44 judytta május 22, 2010 - 18:10

    Én 2 kiscicát(3 kg és 2 kg) szeretnék vinni Brazíliából TAP-bal Bp-re. Átszállás Lisbon-ban. Az út 15 óra és 5 óra. A fedélzeten szeretném öket vinni, 2en utazunk a férjemmel. Ez lehetséges? Milyen papírok kellenek, ill. milyen oltásokat kell kapniuk?
    Ha valaki tud segíteni kérem válaszoljon!
    Üdv.

    • 45 Flyby május 25, 2010 - 10:33

      Kedves judytta!

      A 2 kiscicának be kell férnie egy 48X 32X 25 CM-es hordozóba (egyenként). A hordozó súlya cicával együtt nem lehet több 7 kilónál. Rendelkezniük kell nemzetközi oltási bizonyítvánnyal és útlevéllel. Sajnos, jelen esteben sem tudok árat mondani, kérlek, kérdezd meg erről a légitársaságot. Üdv!

  15. 46 matecica május 24, 2010 - 21:53

    Kedves Flyby!

    2 hét múlva repülünk a férjemmel Torontóba /Bp-Frankfurt-Torontó/a gyerekeinkhez.A jegyet az interneten foglaltam le a Pelikánon keresztül ( Lufthansa-Air Canada). Szeretnénk a kisunokánknak egy kiskutyát ( 8 kg alatti )kivinni. Felhívtam a Pelikán ügyfélszogálatát,hogy meg tudjam mi a teendő,de ők nem tudtak felvilágosítást adni.
    Tudna nekem segíteni az ügyben, higy pontosan mi a teendő?
    Mi mennyibe kerül,mert már olyat is hallottam,hogy a kutyának is kell repülőjegyet venni.

    A kiskutya még nincs meg, azt indulás előtt fogjuk kiválasztani.

    Köszönjük előre is

    • 47 Flyby május 25, 2010 - 10:27

      Kedves matecica!

      Szomorú, ha a Pelikán ügyfélszolgálatán azt mondták, hogy nem tudnak segíteni, mert ez nem így van. Nos, a kuytusnak be kell férnie egy 55X40X20 hordozóba, s nem lehet több 8 kilónál. A foglalást a kutyus részére a Pelikánnak kellene megcsinálnia , legkésőbb 24 órával indulás előtt! Jegyet nem kell neki venni, de a szállítása pénzbe kerül, sajnos, árat nem tudok mondani, mert Kanadába való utazáskor piece concept van révényben, így a kutyus díját a foglalás lekérése és visszaigazolása után a Pelikán tudja megkérdezni a légitársaságtól. A kuytusnak rendelkeznie kell útlevéllel és érvényes nemzetközi oltási bizonyítvánnyal. Remélem, tudtam segíteni!

  16. 48 matecica május 25, 2010 - 13:17

    Köszönöm szépen a segítséget.

  17. 49 Suziefly június 10, 2010 - 21:52

    Sziasztok!

    Szeretnek kerni infot Chicagoban elek es hazamegyek a nyarra 2 honapra es nem szeretnem itt hagyni a kutyimat!
    12pound szoval kb 5kgos ketrece minden megvan!
    AA-vel repulok es sajnos a csomagterben fog utazni ,de a gond hogy parisban szallok at es onnan AA nem repull haza szoval ujra bekell checkkolnom a malevnal…de en meg egy napot parisban maradok…es szerettem volna feladni a kutyit de csak velem utazhat a gepen egyedul nem…tudnatok mondani valami cargos ceget aki repul is Magyarorszagra mert akarkivel beszletem visszautasitottak,hogy oda nem repulnek pl AA,lufthansa,united
    Legegyszerubb lenne nekem ha feladnam csomagkent es otthon atveszik nekem…ha visszajovok akkor majd utazok vele…

    Masik milyen papirok szuksegesek ,hogy hazavhiessem? van europa unios utlevele,chip, es rabisin oltasa.Van meg valami kovetelmeny?

    elore is koszi!!!!!!

    • 50 Flyby június 14, 2010 - 16:15

      Szia, Suziefly!

      Hát, furcsa, amit írsz, mert elvileg azok a cégek, akik repülnek Magyarországra, azok cargot is intéznek… Az általad leírtakon kívül nem tudok más papírról, ami kellene, de a légitársaság többet tud mondani erről, mert lehetnek speciális szabályaik. Üdv: Flyby

  18. 51 Liri június 23, 2010 - 19:58

    Kedves Flyby!
    Párommal augusztus 2.körüli indulással utazunk Torontóba, és mivel 1 éves munkát kaptunk, vinnénk magunkkal felnőtt boxer kutyusunkat is. Swiss Airrel fogunk repülni, a jegyvásárlás ugyan még nem történt meg de az árak alapján szinte biztos, hogy ezt a légitársaságok választjuk. A kutyusunk mérete miatt sajnos biztos, hogy a raktérben kell utaznia, de ennél többet egyelőre nem tudunk a dologról. Őt mikor/hogyan kell majd feladnunk? Átszálláskor hogyan pakolják majd át? És a torontói érkezéskor hol/hogyan vehetjük majd magunkhoz? A raktérben milyen körülményeket biztosítanak a kutyusnak? Hőmérséklet, fény, stb… az átszállásnál külön személy kezeli az élő állatokat, vagy a csomagokkal együtt pakolják majd át? Nagy dolog ez az utazás az életünkben, de én mégis a kutyám miatt aggódom leginkább. Az biztos, hogy itthon nem hagyjuk…
    Köszönöm a választ előre is! Liri

    • 52 Flyby június 24, 2010 - 12:31

      Kedves Liri!

      Nem tudom, hogy a jegyet magát hogy szeretnétek megvásárolni, mert normál esetben az utazási iroda, ahol a jegyet vennétek, teszi be a foglalásba a kutyus szállítására vonatkozó információt is (azaz, hogy poggyásztérben utazik és hány kiló a ketreccel együtt, továbbá a ketrec 3 dimenziós méretét is). Ha a légitársaság visszaigazolja a szállítást, akkor az iroda tud érdeklődni a konkrét járaton való szállítás feltételeiről az adott légitársaságnál.
      Remélem, tudtam segíteni,
      Üdv: Flyby

  19. 53 Ciriri július 4, 2010 - 23:45

    Szia Flyby!

    Nekem olyan kérdésem lenne, hogy kis nyulat lehet-e szállítani Észak afrikai országba? Olasz géppel szoktunk menni. Ajándék lenne egy kisfiúnak, aki oda van a nyuszikért. Kell-e valamilyen külön engedély? A méreteket, súly feltételeket már tudom.
    Előre is köszönöm a választ!

    Ciriri

    • 54 Flyby július 6, 2010 - 14:51

      Kedves Ciriri!

      Tartok tőle, hogy nyuszit csak feladva lehet szállítani, de erről az a légitársaság tud pontos infót mondani, akivel utaznátok, hisz mindegyiknél más és más feltételek (és árak) lehetnek.
      Üdv: Flyby

      • 55 Ciriri július 6, 2010 - 15:34

        Köszönöm a választ! Sajnálnám, ha így lenne, mert a nyuszik aztán igazán félős kisállatok… lehet, hogy szívinfarktust kapna, mire megérkezik!! Nekünk volt “kezes” nyuszink a házban, szobatiszta volt és barátságos, mint pl. egy cica, de sok idegen effektusra megrémült!
        Megkérdezem a légitársaságot, hátha!

      • 56 Flyby július 6, 2010 - 17:39

        Kedves Ciriri!

        😦 A gond az, hogy a nyuszik nem tartoznak a háziállat, azon belül is a kutya-macska kategóriába, mert az általános szabály az, hogy csak őket lehet utastérben szállítani:-( Szurkolok, hogy a légitársaság most mindeképp tegyen veletek kivételt!
        Üdv:Flyby

  20. 57 rulcsi július 12, 2010 - 21:15

    Mi egy yorkit vinnénk 1,5 órás repülőútra. Budapest-Kijev. Mit kell tenni, vinni? kérlek segítsetek sürgős. ja és utastérben…
    aztán még kb. 5 órát kéne buszozni =(

    • 58 Flyby július 13, 2010 - 09:36

      Szia rulcsi!

      Utastérben csak saját ketrecében vihetitek a kutyust. Meg kell mérni, hogy hány kiló ketreccel együtt, továbbá meg kell adni a ketrec 3 dimenziós méretét és ezt jelezni ott, ahol a repülőjegyeket vettétek. Kérni fognak még nemzetközi oltási bizonyítványt is. (Most már van állatútlevél, nem árt egy ilyet is beszerezni, lehet, hogy kérik). Remélem, tudtam segíteni,üdv: Flyby

  21. 59 adera július 14, 2010 - 09:07

    Sziasztok!

    Bécsi indulással repülnénk Karpathos-ra. Elviekben az utazási iroda lefoglalta a helyet a 2,5 kilós kiskutyámnak. Velem fog utazni mint “kézipoggyász”. Mire kell számítani a repülőtéren? Megvizsgálják az állatot? Van útlevelünk, microchip. Szereztünk be szállító box-ot, de van egy kistáskánk amiben szoktam hordani. Vihetem az is és a gépen átrakom a box-ba?
    Köszönettel: Erika

    • 60 Flyby július 19, 2010 - 15:55

      Kedves Erika!

      Mivel a feltételek országonként és légitársaságonként változnak, így kérlek, hogy a speciális feltételek iránt érdeklődj annál az irodánál, ahol a kutyus szállítását lefoglaltattad, mert az az információ lesz a mérvadó.

      Üdv:Flyby

  22. 61 adera július 14, 2010 - 09:34

    Félek, hogy ott derül majd ki valami és nem engednek felszállni. (olyan régóta szervezzük, Görögországba nehéz kisállattal utazni…)

    • 62 Flyby július 19, 2010 - 15:56

      Ha a kisállat papírjai rendben vannak és a szállítást az iroda lefoglalta, akkor már nem hiszem, hogy bármi is közbejöhet 🙂 Jó utat! Flyby

  23. 63 Csorba Erika július 25, 2010 - 06:47

    Két westie.t utaztatnék tengerentúlra.Én nem mennék velük,valaki várná őket a reptéren.Ha a légitársaság befogadja őket,milyen papír kell még? Átvételi meghatalmazás? Fogadjak melléjük kísérőt,ahogy a gyerekekhez szokás? Egészségügyi dolgokat tudom.
    Köszi a választ!

    • 64 Flyby július 26, 2010 - 07:07

      Kedves Erika!

      Minden attól függ, hogy a westie-k a kabinba vagy poggyásztérben utaznak. Utaskabinban nem utazhatnak csak úgy, azaz akkor valakinek vinnie kell őket magával. Ilyenkor a szállítás kevésbé bonyolult,hisz csak be kell foglaltatni az irodával a kutyusokat az adott gépre, s ha megvan a légitársaság visszaigazolása, akkor már az orvosi papírokon kívül más papírra nincs szükség. A poggyásztérben való utazás viszont légitársaságonként eltérő. Ilyenkor a kutyusokat formailag úgy kezelik (papírok szempontjából), mint más cargo árut, így az adott légitársaság cargo cége fog tudni erről bővebb felvilágosítást adni.
      Remélem, tudtam segíteni,
      Üdv: Flyby

  24. 65 Adrienn július 28, 2010 - 19:24

    Szia kedves Flyby!

    Nekem egy cicát szeretnének küldeni Innsbruck-ból Budapestre egy Állatszállítási ügynökséggel. Nagyon szeretném tudni,hogy mennyibe kerülhet?

    • 66 Flyby július 29, 2010 - 15:42

      Szia, kedves Adrienn!

      Sajnos, nem tudom, hogy az állatszállítási ügynökség fogalom mit takar, de azt meg tudom, mondani, hogyha megírod, hogy mely légitársasággal jönne a cicus, hogy mennyibe kerül maga a szállítás (gondolom, az ügynökségnek vannak egyéb díjai is).

      ÜdV:Flyby

  25. 67 tucsiike augusztus 10, 2010 - 20:09

    Sziasztok

    kislány boxer kutyusunkat szeretnénk kiköltöztetni cardiffba.
    Ugy tűnik kocsival nem tudjuk megoldani.
    Tudna valaki segíteni hogy melyik repülőgép társaságnál érdeklődhetenék?
    A papírjai rendben vannak, a vérvétele is megvan, ami ide ugye kötelező.
    Aggódom egy kicsit emiatt a repülő út miatt…nem tudom nem lehet e kicsit bekábítani vagy nem is tudom mi lenne a humánusabb számára, bár összesen 2 óra az út kb max 3.
    Az úgy megoldható hogy édesanyámék budapesten felteszik a kutyát és mi itt várjuk vagy kell utazni valakinek vele?
    kb 20-22 kilógramm a kutyi.
    Mennyi lehet ennek a költsége kb?

    Előre is köszönök minden hasznos információt

    • 68 Szepessy Anikó Amália szeptember 24, 2010 - 19:09

      Bocsánat, megint én…

      Még egyszer átfutottam a bejegyzéseiteket, miféle információval tudnék még segíteni.

      Ugyebár több légitársasággal beszélgettem, mert állásajánlatot Melbourne-ben is és Cleveland-ban is kaptam, de nem tettem volna ki a kutyákat olyan rettenetesen nagy stressznek. (Átszállás és tizen-huszonórás utazás).

      Ciprusra több társaság is indít járatot, de a Malév volt az, amelyik a leghumánusabban törődik az állatokkal és nagyon korrekt minden kérésben.

      Természetesen, mivel ez egy igen szokatlan helyzet, vannak különféle nyugtatók. Mi a pasztát választottun, mert azt egy pillanat alatt a nyelvére kenem a kutyáknak és nem tudják kiköpni, valamint pár perc alatt hat. Természetesen az adagra nagyon kell vigyázni, nehogy túladagoljuk a kedvencünket. Az állatorvos instrukcióira nagyon kell figyelni.

      S még amit elfelejtettem megjegyezni, a járatos gépeken való szállítás jóval olcsóbb, mint a cargo-s. A cargo-nál a nagyobbik kutyám adataival kezdtük, az volt pár ezer forint híján félmilliós összeg, a kicsire már ki sem számoltattam.

      Ha még eszembe jut valami, majd megírom alkalomadtán…
      Azt hiszem, így is elég kimerítő beszámolót írtam már…

      Kellemes olvasást!

      Cupp

      Málcsi

  26. 69 Nóri augusztus 26, 2010 - 08:10

    Szia!

    A segítségedet szeretném kérni. Mi a párommal mennénk Miamiba októberben, Zürichból, Frankfurtból vagy Rómából közvetlen járattl. (az átszállás miatt inkább odáig elmegyünk kocsival) 2 spániel kutyusunkat vinnénk magunkkal. Az egyikük még nem több, mint 8 kg, a másik olyan 12kg. Elég kis méretűek mind a ketten, ha beférnek az adott méretű boxba, akkor túlsúly fizetéssel fel lehetne őket vinni a fedélzetre? Már érdeklődtem pár helyen, hallottam olyat is, h fel lehet vinni őket, olyat is, hogy nem. Megvenném nekik lassan a boxot, de ugye nem mind1, h2 kicsi méretű kell, vagy egy nagy.
    Köszönöm a segítséged előre is!
    Nóri

    • 70 Flyby augusztus 30, 2010 - 11:15

      Szia, Nóri!

      Félek, hogy nem fog menni, de nyilván pontos infót csak az a légitársaság tud adnim, akivel szeretnétek a kutyuskat szállítani. Tudtommal egy ketrecben csak 1 kutyust lehet elhelyezni, és ebbe már lehet, hogy a 8 kg-os kutyus sem fér bele, mert a ketreccel együtt nem lehet több a súly 8 kilónál… Azt javaslom, hogy mindeképp vegyétek fel a kapcsolatot a légitársasággal minél hamarabb, ahol ki lehet ezt rögtön deríteni.
      Üdv: Flyby

  27. 71 Iru augusztus 29, 2010 - 13:56

    Szia Flyby!

    Én Londonba tervezem, hogy kimegyek majd hosszabb időre és szeretném megkérdezni Tőled, hogy teknőst és nyulat (normál méretű bak házinyúl) a Wizzair járataival ki tudnék-e vinni. Mondjuk inkább a teki a fontos, mert a nyuszival itthon is foglalkoznának, de hosszan mégsem szeretném otthon hagyni őt. Kell nekik útlevél meg más egyéb papír?

    A választ előre is köszi!

    • 72 Flyby augusztus 30, 2010 - 11:18

      Szia, Iru!

      Mindeképp szükség lesz az orvosi igazolásokra, de hogy a teknős vagy nyuszi hogy és milyen feltételekkel szállíthaó Wizzairren, azt leginkább ők tudják megmondani (fapados lévén rájuk valószínű, hogy teljesen más feltételek és díjtételek vonatkoznak, amiket nem ismerek, sajnos.)
      Üdv:Flyby

    • 74 Susulyka augusztus 1, 2011 - 19:35

      Kedves Iru 🙂
      Sikerült teknőst szállítanod Londonba?Nekünk is van kettő.Szeretnénk tudni, hogy milyen feltételekkel lehet.Válaszodat előre is köszönöm.

  28. 75 Kristóf augusztus 31, 2010 - 01:18

    Kedves Flyby!

    A Kedvesemmel Angliába költöztünk néhány évre. Sajnos otthon kellett hagynunk a vadészgörinket. Van e ötleted, hogy milyen légitársasággal hozhatnánk ki őt magunkhoz? MI lenne számára a legkényelmesebb megoldás? Amúgy korábban rengeteget utaztunk vele, kocsival, és vonattal is… Nagyon jól tűri az utazást, szerintem repülőn se lenne vele gond, főleg, hogy két óra az út…
    Válaszodat nagyon köszönöm!

  29. 76 zsombi október 9, 2010 - 22:54

    sziasztok! valaki nem tudna segiteni hogy hol tudnek ertdeklodni, en keresek egy jaratot Sved orszagbol Stockholmbol Bbudapestig vagy Bukarestig egy kiskutyat kellene elhozak…..???

  30. 77 Judy október 28, 2010 - 22:41

    Kedves Flyby!
    2 kiscicát szeretnék Magyarországra vinni (költözés) Dél-Amerikából. Azt szeretném tudni, hogy a poggyászban való szállításnak mik a feltételei, hogyan zajlik, mi kell hozzá, mennyire veszélyes az állatok számára. Kellenek-e hozzá ugyanazok az orvosi papírok, oltások, mint az utastérben való szállításhoz(tudom, hogy nem állatbarát megoldás, de több százezer forint…)?

    • 78 Flyby október 29, 2010 - 11:10

      Kedves Judy!

      Sajnos, a poggyásztérben való szállításról csak az adott légitársaság cargo osztálya tud felvilágosítást adni, náluk kellene érdeklődni:-)
      Üdv:Flyby

  31. 79 maszaly október 29, 2010 - 00:51

    Szia!
    Nekem olyan problémám van, hogy a cicámat szeretném magammal hozni Dél-Afrikába. Lufthansával mennék Frankfurtba és onnan SAA-val Johannesburgba. Olyan megoldás lehetséges-e, hogy Frankfurtig velem jön a cica, utána pedig csomagtérben? Ezt hogyan lehet megoldani? Jelenleg úgy tudom, hogy az SAA nem engedi fel a gépre a macskát.
    köszönöm

  32. 81 Györk november 6, 2010 - 20:21

    Szia Flyby!
    Profi vagy és nagyon segítőkész.
    Az én kérdésem, hogy 8 kg-os törpe uszkárt vinnék Balira fél évre. Nem tudom melyik légitársaság legyen, probálom azt majd, amelyik engedi, hogy fent vigyem. Tudsz ajánlani valamit? Ismersz valakit aki vitt oda kutyust? És a legfontosabb van karantén ott? Az nem lenne jó neki. Előre is köszi a választ.

    • 82 Flyby november 8, 2010 - 14:44

      Szia, Györk!

      Köszönöm:-)
      A helyzet az, hogy mindenképp át kell szállnod, nem is egyszer, ha Balira szeretnél jutni, tehát minimum 2 átszállással fog menni. Több légitársaság repül oda, de sajnos senkit sem ismerek, aki kutyussal utazott volna oda. A 8 kg még elviekben belefér mindenkinek a PETC, azaz pets in cabin kategóriába, s ha csak nem Londonon keresztül repülsz, akkor karanténtól sem kell tartanod.
      Remélem, tudtam segíteni, üdv:Flyby

  33. 83 duplacsavar november 23, 2010 - 22:35

    Szia Flybly!

    Véletlenül találtam a blogodra de nagyon örülök Neked!Vérprofi vagy és mindenkinek segítesz!
    Én Hollandiában vagyok, szerettem volna kihozatni karácsonyra (2hétre) az édes kis Yorkshir Terrier kutyusunkat de azt hiszem le kell mondanom róla, sajnos.
    Ez van de jönnek a lányaim és nem leszek egyedül!
    Remélem a kutyusaid jól vannak és az ünnepeket rajtuk kívül mással is megoszthatod!
    További minden jót!
    Üdv

    • 84 Flyby november 25, 2010 - 15:54

      Kedves Duplacsavar!

      Köszönöm szépen kedves hozzászólásod, de szerintem a kutyusokról és ünnepekről szóló megjegyzést nem nekem, hanem egy kedves hozzászólómnak, Málcsinak akartad írni:-)
      Szép napot kívánok,
      Üdv: Flyby

  34. 85 DA november 25, 2010 - 13:47

    Szia Flyby!

    Gratulálok az oldalhoz, igazán sok hasznos infót találni!
    Napok óta az állat szállítási lehetőségeket keresem, örülök, hogy a “véletlen” (nem hiszek a véletlenekben::)) végül idesodort.
    Egy kutyakölykök szeretnék Palma de Mallorca-ba utaztatni, de eddig csak horror áron horror hosszú ajánlatokat kaptam olyanoktól, akik kisállattranszporttal foglalkoznak. (Én nem utazok, az új gazdi várná a reptéren).
    Attól viszont nagyon félek, hogy csak úgy simán feladjam a repülőre. Pedig így biztosan lényegesen olcsóbb is lenne. De mi van, ha valami átszállásnál elkeveredik, és a világ másik végén köt ki? Ki vállalja a felelősséget érte? Ki ápolja és gondozza ilyenkor?
    Lehet, hogy túl szkeptikus vagyok? Nekem magamnak sincsenek túl nagy tapasztalataim a repülést illetően – szerencsére, az összes rossz élményem is csak annyi, hogy rosszul vagyok… :))
    Van esetleg Neked (esetleg valakinek) bármi ötlete?

    • 86 Flyby november 25, 2010 - 16:05

      Szia, DA!

      Köszönöm szépen kedvességedet:-)
      A véletlenekben én sem hiszek ám:-)
      Cargo cégeket kerestél meg a kéréseddel? Mert ha nem utazik senki a kutyussal, akkor annak a légitársaságnak a cargo cége tud információval szolgálni ez ügyben, akivel utaztatnád a picit. (Tudtommal nem olcsó, sajnos). Mekkora a kölyökkutya? Ugyanis bizonyos méret felett mindenképp a poggyásztérbe fogják tenni szegényt, ahol egyedül lesz, s ugyan le lesz szedálva, de így is félni fog és nem fogja tudni, hogy mi történik vele, ezért sosem szoktam ezt ajánlani senkinek, csak ha nagyon muszáj. Bécsből a Niki az Air Berlinnel codeshare-ben repül Palma De Mallorcára, amit azért írok, mert ez közvetlen járat, esetleg náluk kérdezz rá, hogy hogy működik a dolog, a repülési idő is csak 2 óra 15 perc.
      Remélem, tudtam segíteni, ha még lenne kérdésed, fordulj hozzám bizalommal:-)
      Szép napot kívánok,
      Üdv: Flyby

      • 87 DA november 25, 2010 - 16:25

        Köszi a gyors választ! Ne is mondd, ahhoz elég nagy lesz a kölyök, hogy a csomagtérben utazzon, úgyhogy aggódom is nagyon miatta. Egyébként több helyen is érdeklődtem már, még várok is innen-onnan visszajelzést, de igazándiból legtöbben csak Barcelonáig tudnak segíteni.
        Hallottam az Air Berlin közvetlen járatáról, de én azt az infot kaptam (igaz, nem közvetlenül tőlük), hogy az Air Berlinnél nem lehet kutyát csomagként szállítani, mert nem légkondicionált a csomagtér. (és persze, felmerül az a kérdés is, hogyan jut el Bécsig a kicsike…)

  35. 88 DA november 25, 2010 - 16:56

    Hmmmmm… Időközben vettem az időt és fáradságot és kikerestem az Air Berlin oldalán az állatok szállítására vonatkozó részt….
    Naná, hogy ott az áll, a csomagtérben utazhat kutyi. Nem tudom, igaz-e ez a mallorcai járatokra is. Kíváncsian várom a válaszukat… :)))

    • 89 Flyby november 25, 2010 - 19:01

      Nagyon szurkolok, hogy az Air Berlintől pozitíy választ kapj, s mindenképp jelezd majd, hogy mit válaszoltak, érdekel:-)
      Szép estét: Flyby

      • 90 DA november 25, 2010 - 22:01

        Hát, részben igaza volt a “konkurenciának”, tényleg nem tudnám az AirBerlinnel küldeni a kutyát, ugyanis nem cargoznak, csak az utasok kutyáit szállítják. Úgyhogy, nincs más hátra, nekem is el kell mennem Mallorcára :))))))))))))))))) És az a vicc, hogy még lehet, hogy olcsóbban ki is jönne!
        Ha valami ötlet még eszedbe jutna, azt megköszönném. (MALÉV kilőve, egyelőre marad az Airmax vagy Szigeti úr a Viernheimi kenneltől. – ha valakinek rossz tapasztalata volt velük, kérem, ossza meg velem! Persze, a jót is!)Egyébként pedig mindenképpen értesítelek a fejleményekről, hátha másnak is szüksége lesz az infora. Ki tudja, hátha egyszer megszálljuk Mallorcát! :)))
        Jó éjt! 🙂

  36. 91 Agnes november 25, 2010 - 23:14

    Sziasztok! Tudna valaki segíteni abban, hogy lovat szeretnék kivinni az államokba, de nem tudom, hogy kezdjek neki. Azt se tudom mennyibe kerül, ha valaki tud segíteni kérlek jelezzen…
    És még valami. Van egy lassan 2 hónapos kutyusom (a felnőttek kb. 47-50 kg-sak) és őt is magammal kellene vinnem, de semmiképp nem akarom, hogy a poggyászok között utazzon. Az a baj, én se vinném ki, de ki kell, mert nem mostanában jövök haza. Engedik, hogy utastérben utazzon?

    • 92 Flyby november 26, 2010 - 10:48

      Kedves Agnes!

      Keress egy légitársaságot, aki repül arra az amerikai célállomásra, ahová a lovat kellene szállítani, s az ő cargo cégüket kellene felhívni, ők minden információt elmondanak. Sajnos a kutyusoknál, cicáknál van egy súlyhatár, az kb. 8 kg, ami felett nem engedik a fedélzeten szállítani a kisállatot, csak poggyásztérben.
      Üdv:Flyby

  37. 94 Dorottya december 1, 2010 - 18:02

    Sziasztok!

    Olvasgattam a hozzaszolasokat es atneztem az egesz cikket, meg meg jopar honlapot, de madarra vonatkozo infot sehol se talaltam ):

    Egy papagajbabank van, tavasszal lesz egy eves, es jovore valoszinuleg kikoltoznenk Angliaba.

    Az Allatorvosi Akademianak mar irtam, hogy milyen papirfelek kellenek egy papagajnak -foleg mert ugye az Egyesult Kiralysagba szigorubbak a szabalyozasok-, de az el se jutott a tudatomig, hogy magat az utaztatast hogy oldanank meg.

    Egyaltalan papagaj utazhat repulogepen, ha minden irata, chipp stb rendben van? ha betennek a poggyaszok koze, bele is pusztulna az ut vegere, nagyon erzekeny es stresszes allatok ezek ):

    Hol kene ezutan erdeklodnom? bar gondolom ez is elter tarsasagonkent..

    Bocsanat, hogy ilyen sokat irtam, koszi barkinek is, aki elolvasta! (:

    • 95 Flyby december 2, 2010 - 16:30

      Szia, Dorottya!

      Nehéz dologba kezdtél, már csak azért is, mert az Egyesült Királyságba az állatokra karantén van, tehát szegény állatka, ha megérkezik, még hetekig karanténban lesz. Biztos, hogy repülővel szeretnéd szállítani? Tudomásom szerint madár utastérben nem szállítható, csak poggyásztérben, de javaslom, hogy a fuvarozó légitársaságnál (pl. Malév, British Airways) érdeklődj utána a feltételeknek, ők biztosan tudnak segíteni.
      Üdv: Flyby

      • 96 Dorottya december 2, 2010 - 18:06

        szia!

        koszi szepen a gyors valaszt (:

        igen, utana eszembejutott, hog az auto sokkal humanusabb lenne, foleg igy, hogy nem is utazhatna velem egyutt az utasterben?!?

        nincs karanten elvileg, legalabbis kutyaknal meg cicaknal -csak ok szamitanak hazikedvencnek-, csak tobb papir meg fityfene kell, mint eun belul. mar kerdezoskodtem az allatorvosi kamaranal, a magyarorszagi britt nagykovetsegnel, de mindketten a britt allatvedelmi hatosag honlapjara iranyitottak, ahol csak annyi info van, hogy egyeb allatokra -egzotikus halak, madarak, etc-, meg nem fektetett le pontos szabalyt az eu ):

        meg majd naluk is futok egy kort, remelem ok tudnak pontos infot adni, hogy hogy meg mit, es inkabb beszerzek minden papirfecnit, keruljon barmibe is, minthogy karantennal terrorizaltassak szegenyt..

        koszi szepen megegyszer!

      • 97 Flyby december 3, 2010 - 10:25

        Szia, Dorottya!

        🙂

        Ha esetleg van bármilyen infód, akkor megosztod itt velünk? Hátha lesz még olyasvalaki, aki kismadarat vinne magával külföldre…

        Szép napot és hétvégét: Flyby

      • 98 Dorottya december 3, 2010 - 11:19

        szia!

        mindenkeppen utanajarok es megosztom itt is nagyon szivesen, hatha tenyleg jol jonne masnak is (:
        bar eddigi tapasztalataim alapjan nem sok olyan elvetemult van, mint en, aki madarat roptete, repulon.. 😀

        utanakerdeztem a repcsis dolognak, es sajnos tenyleg ugy van, ahogy irtad, egyaltalan nem utazhat utasterben.. ):

        szoval marad az auto, de elkepzelni se tudom, hogy egy olyan hosszu utat egy ilyen pici es erzekeny allat hogyan birhatna ki.

        ma meg irni fogok az allatvedelmis hatosagos akarmis szervezetnek, hogy akkor megis mi ujsag, vihetem e a csipogimat magammal mindenfele karanten meg kinzas nelkul az orszagukba, avagy sem.. amint kapok valaszt, megosztom (:

        koszonom szepen!

      • 99 Flyby december 3, 2010 - 13:07

        Szia,

        Köszönöm mindenki nevében, aki olvassa ezt a blogot:-)
        Megértelek: anno, amikor mi több évre külföldre utaztunk, akkor én is vittem volna magammal a kanárimat, de emiatt nem vittem, s szegény meghalt, amíg külföldön voltam 😦
        Nagyon szorítok Neked: Flyby

  38. 100 Szandi december 5, 2010 - 18:45

    Sziasztok!
    Mit gondoltok erről a cégről? Valós cég? http://www.cameroonpetmovers.net.ms./ nem tudom mit higgyek mert azt mondta nekem egy srác h ezzel a céggel szállítatja hozzám a kutyát amit ha megérkezett akkor fogok kifizetni. Szerintetek átverés? A srác kmerunban lakik. Köszönöm 😀 am jo a blog ^^

  39. 102 Szandi december 6, 2010 - 12:12

    Köszi hogy válaszoltál. Nem tudom írtak nekem egy emailt… hogy ott a kiskutya stb és h ez a srác fizet mindent nekem csak 5000ft (amit megbeszéltem a sráccal) kell kifizetnem csekken. Nah én most meg mondtam nekik h szó se arról hogy látatlanba fizetek csekket. Csak ha itt a kiskutya. Addig semmit. Kezd nekem gyanús lenni :/

  40. 103 Szandi december 6, 2010 - 12:23

    A szállítóhajó neve: ……………………… asszony Naomi Nerissa
    Agent száma: ………………………… AFID.8655
    Szállítás dátuma: ………………….. Dec.6th 2010
    Érkezés időpontja: ………………………… Dec.6th 2010
    Hivatkozási szám alatt: ……………………MP/07619B/SEA/015M
    Szállítási határidő: ……………………….. 19:24
    Szállítási cím: …………………….. 4030-Debrecen, Szőreg u. 7
    Szállítási nap: ………………. Dec.6th 2010 (befizetése után)
    Pénzügyi helyzete …………………………. 5000HUF (A fizetendő)

    • 104 Mikly február 1, 2011 - 15:11

      Szia!
      Te jutottál valamire kutya ügyben?
      Én is ezzel a céggel levelezek most egy kölyök mopszot szeretnék venni!Stanley Shaw nevü hapsitól!
      Csak a tapasztalataidat szeretném megkérdezni!
      Köszi

  41. 105 Dorottya december 14, 2010 - 18:50

    sziasztok!

    meg par post-tal feljebb irtam a madarszallitassal kapcsolatban: nos, van uj infom, es nagyon nagyon jo hir! (:

    valaszoltak az angol allathatosagi akarmitol, lenyeg, hogy ezek a szigoru szabalyozasok -karanten, ilyen papir olyan papir etc-, csak kutyusokra, macskakra es ragcsalokra vonatkoznak, madarakra nem.

    max. 5 db. madarat vihetsz ki magaddal, de semmifele karanten, papir vagy oltas nem kell, szabadon viheted magaddal, annyi kivetel van, hogyha fellep valamilyen jarvany naluk, akkor kulon szabalyozas van ervenyben, szoval ennek mindig utana kell erdeklodni.

    amit meg irtak: az adott legitarsasagnal utana kell erdeklodni a szallitassal kapcsolatban.

    remelem mas madaras is orul, mert en most nagyon! (:

    szep napot Nektek!

    • 106 Flyby december 15, 2010 - 11:59

      Szia, Dorottya, ez nagyon jó hír, köszönöm, hogy megosztottad velünk; hátha másnak is fontos lehet ez az info!:-)
      További szép napot kívánok,
      Üdv: Flyby

  42. 107 csicsi december 17, 2010 - 16:48

    Sziasztok olvastam a bejegyzéseket én márciusba költöznék Londonba van egy 28 kg stafi,kutyusom szeretném magammal vinni mert nincs kire haggyam és a szívemhez nőtt olyan mint a saját gyerekem lenne,nagyon szelíd kutyus,szeretném már most megvenni a jegyeket nem tudom hogy milyen feltételek kellenek hogy a kutyusomat magammal tudjam vinni,hogyan történik az álatszállitása ezt szeretném valakitől kérdezni ha esetleg tudna segíteni ebben egy kéts mondatban összefoglalva mit kell elintéznem a kutyusomnak az utlevelen és a chippen kivűl?hol tudom megnézni mennyibe kerülne neki a repjegy?köszönöm ha valaki válaszol

    • 108 Flyby december 22, 2010 - 11:55

      Kedves csicsi,

      A 28 kilós kutyust sajnos csak poggyásztérben lehet szállítani. Ha eldőlt már, hogy melyik légitársasággal utaznál, akkor javaslom, hogy kérdezd meg az adott légitársaság cargo részlegét, ők tudnak erről felvilágosítást adni:-)

      Kellemes ünnepeket mindenkinek és további szép napokat,
      Üdv: Flyby

  43. 109 Miske december 30, 2010 - 15:09

    Szia!

    Egy döntésben szeretnék segítséget kérni, bár a hozzászólásokat olvasva, már sejtem mi is lesz a válasz. 🙂 40 kilogramm fölötti labrador kutyusunkat szeretnénk szállítani. Majd nem 2000 kilométer az út, ami 19 óra autózást jelent+ egy éjszaka pihenőt, mert egy sofőr vezet.. ha autóval megyünk. Repülővel az út, átszállás miatt 8 óra lenne (be-kicsekkolással), viszont utána is jönne még egy 3 órás autó út hazáig. Ha a kocsis megoldást választjuk, akkor tudnánk kis sétákat beletenni, mert nem sietünk, mi diktáljuk a tempót. Melyik okozna nagyobb traumát a kutyusnak? Mi az autós megoldás felé hajlunk, mert negyed annyiba kerül és sokkal több mindent tudunk magunkkal vinni, de nyilván a kutya érdekeit is szem előtt tartjuk!

    • 110 Flyby január 2, 2011 - 10:14

      Szia, Miske!

      Én mindenképp az autós utazást javasolnám, hiába rövidebb az út repülővel, mert ez utóbbi nagyon megviseli az állatokat, hisz nem tudják, mi történik velük repülés közben, nincs velük a gazdi, aki biztonságot adna, stb. Tudom, hogy kocsival hosszabb az út, de én mindenképp az autós utazást választanám:-)
      Nagyon boldog új évet neked i és minden olvasómnak!
      Üdv:Flyby

  44. 111 Timi január 5, 2011 - 06:41

    Szia flyby!

    Szeretnek par dolgot megerdeklodni,orulnek ha tudnal segiteni. En Vancouverben lakom,es szeretnek Magyarorszagra utazni 5 hetre a nyaron.Van egy nagyon imadni valo kiskutyam,nagyon imadom,es szeretnem maggammal vinni.O egy pommeraniai kutya,most toltotte be az egy evet es kb. 5-6 kg. lehet. Szeretnem kerdezni,fel-e johet o velem a gepre es,hogy milyen papirokra lenne szuksegem.Persze a papirok mind angolul lennenek megirva,igy nem tudom,hogy le kellene-e fordittatnom magyarra vagy elfogadjak angolul is.Mennyire szigoruak a kovetelmenyek?Mivel az utazas tobb mint 10-12 ora lenne,lehetne- e valamit adni neki hogy vegig aludja,nem tudom hogy,hogy viselne az utat. A KLM-mel utaznek Amsterdamon keresztul.Ha tudsz kerlek segits,addig is varom valaszodat,koszike! 🙂

    • 112 Flyby január 9, 2011 - 09:45

      Kedves Timi!

      A KLM pontosan meg fogja tudni mondani, hogy milyen feltételekkel és hogyan szállítható a kutyus. A papírokat magyarra lefordítani tudtommal nem kell ( a légi forgalom nyelve az angol, így “hivatalosan” mindenkinek, aki a szakmában dolgozik, beszélnie kell ezt a nyelvet:-) Súlyhatárba a kutyus bőven belefér, tehát emiatt felengednék, kérdés, hogy az út hossza ezt mennyire befolyásolja).

      Üdv:Flyby

  45. 114 Bindisch György január 6, 2011 - 18:50

    Én egy pár angol buldogot 4 hónaposak szeretnék küldeni vancuverbe kisérő nélkül a reptéren várnák öket ,mi a megoldás

    • 115 Flyby január 9, 2011 - 09:42

      Kedves György!

      Sajnos, kísérő nélkül csak poggyásztérben utazhatnak a kutyusok, így fel kellene keresni pár légitársaság cargo részlegét, akik repülnek Vacouverbe. Másképp csak úgy tudod intézni, ha megbeszéled valakivel, aki vállalja,hogy kiviszi magával utastérben a kutyusokat.
      Üdv: Flyby

  46. 116 sandy január 6, 2011 - 21:37

    Kedves Flyby! Nagyon tetszik a blogot, és sok mindent megtudtam, hogy olvastam. Én szeptemberben készülök Londonba 9 hónapra, majd 2012 szeptemberétől hosszabb távra. hogyan tudnám kivinni a 8kgos francia bulldogomat repülővel? van chipje, oltások, a szükséges egészségügyi feltételeknek megfelel amit Anglia elvár. a poggyásztérbe nem akarom lerakni, mert félek hogy megfagy vagy bármi. Attól tarthatok hogy ha felviszem az utastérbe valamelyik utas miatt leszállíthatnak (ha mondjuk az allergiás vagy csak nem tetszik neki a dolog)?

    • 117 Flyby január 9, 2011 - 09:40

      Kedves Sandy!

      A 8 kilós kutya pont azon a határon van, ahol már a légitársaság kezében a döntés, hogy felengedik-e az utastérbe vagy sem. Ha már egyszer felengedik, akkor utána leszállítani nem fognak más utasok esetleges nemtetszése miatt(nyilván, hacsak a kutyus el nem szalad vagy hasonlók, de elvileg ketrecben kell szállítani, így erre a nullához közelít az esély:-) Viszont azt, hogy felengedik-e vagy sem, az a légitársaság tudja megmondani, akivel repülni fogsz, ha tudsz, érdeklődj náluk. Ha esetleg nem tudsz hozzájuk kontaktot, csak jelezd, hogy kivel repülsz, s én megírom, hogy tudod őket elérni:-)
      Szép napot,
      Üdv:Flyby

  47. 118 Kovács József január 14, 2011 - 22:40

    Üdv FlyBy

    Egy gögög illető szeretne tőlem egy kölyökkutyát vásárolni.
    Egyszerűen nem bírom lerázni.
    Szertném megkérdezni, hogy mi lenne a módja egy ilyen szállításnak, illetve milyen igazolásokat, oltásokat kell “beszerezni” .

  48. 119 Négyökrű Emília január 15, 2011 - 08:25

    Hello mondenki!
    Nagy bajban vagyok. Egy kiskutyát szeretnék venni az USA-ból.
    Kérdéseim:
    mennyi idősnek kell lennie minimum? Doboz mérete? Pontosan milyen papirok kellenek.
    North Canton, OH 44720-a kiindulás-BP érkezés.
    Tehát effektive mindenre kiváncsi vagyok és hogy ez mindennel együtt hol mennyibe kerül?
    Kérem aki tud segitsen, ma egész éjszaka ezt kerestem neten de nem lettem okosabb, viszont nagyon elálmosodtam igy reggel 7.24re 😦 De nagyon nagyon tetszik a kutya, ami igen különleges és ritka a fajtáján belül is.
    Köszönöm előre annak aki segít, igérem meghivom cserébe egy kávéra:)
    Üdv.
    N. Emília

  49. 120 Szomi január 26, 2011 - 23:19

    Szia!
    Szeretném ki vinni a tengerimalacomat Spanyolországban. Wizzair-el utazok, Február 4 ken, és ők nem szállítanak semmilyen féle állatot kivéve vakvezető kutyát, mit lehet csinálni, van valamilyen cég, ami élő állat szállításával foglalkozik?

    • 121 Flyby január 31, 2011 - 16:56

      Kedves Szomi,
      Én Magyarországon nem tudok ilyen cégről (ha valaki szeretne olyasmit csinálni, ami még nincs, íme, az ölet). A menetrend szerinti légitársaságok szállítanak élő állatot csomagként. Nem tudom, hogy Spanyolországon belül hová utazol, de a Malévnak van járata Madridba, így ők bizonyára tudnak neked segíteni ebben (a cargo részlegüket kell keresned).
      Remélem, tudtam segíteni,
      Üdv:Flyby

  50. 122 Anna január 26, 2011 - 23:35

    Sziasztok,
    most talaltam ezt a blogot es nagyon orulok, hogy megtalaltam.
    Nagyon hasznos dolgokat lehet megtudni.
    En mar voltam a torpeuszkar kiskutyammal Londonban, igy sajat tapasztalatok alapjan szeretnek nehany dolgot az eddig olvasottakhoz hozzafuzni (Angliaba, Irorszagba, Svedorszagba utazni szandekozok szamara):
    1. mindenkit csak az erdekel, hogyan tudja a kutyajat/macskajat utaztatni. Pedig az, hogy megvan-e a kutya minden papirja, stb. legalabb ilyen fontos. Az elobb emlitett harom orszagba ugy tudsz beutaztatni kutyat/macskat (ha nem akarod, hogy karantenba keruljon…) ha megvan a vervizsgalata (persze megfelelo eredmennyel!). Megpedig IDOBEN! Ami azt jelenti, hogy a vervetel napjatol szamitott 6 honap mulva lehet eloszor ugy beutazni az allattal, hogy az ne keruljon karantenba. Amennyivel kevesebb az ido mint hat honap, annyi idore ,,lesittelik,, szegenyt (jo sok penzert…). Ugyhogy aki a fenti orszagokba igyekszik, gondoskodjon joelore az allat vervetelerol.
    2. BA visz allatot de csak cargo. Malevval lehet utazni Parizsig (a kabinban, 10 kg-ig, ketreccel egyutt ertendo), onnan kizarolag kocsival tovabb (mert semmilyen jarmure nem szallhatsz fel az allattal)
    Amennyiben a kocsi vonaton jut at Angliaba (ez a dragabb megoldas) a kocsiban kell maradni, az allattal egyutt persze. A komp, az huzosabb, ott az utasoknak ki kell szallni, ellenben az allat a ketreceben a kocsiban marad.
    3. Akinek ez nem felel meg, vannak olyan csomagszallito cegek (ez itt nem a reklam helye, de ha valakit erdekel, e-mailben adok tippet) akik a kisteherautoban allatot is vallalnak (gazdival vagy nelkule is esetleg). Ami azert is megfontolando, mert igaz hogy az ut hosszabb, viszont a csomagok is egyidoben celba ernek, raadasul haztol-hazig…
    Hat ennyit szerettem volna, ha valaki gondolja hogy tudok segiteni, szivesen valaszolok kerdesekre, sziasztok, Anna

  51. 124 Kat január 27, 2011 - 13:55

    sziasztok!

    úgy néz ki thaiföldre fogok a nyáron kiköltözni, és van egy 3 kilós havanesem:) és midnenféleképpen szeretném magammal vinni! nem tud vki segíteni ebben? a karantént eltörölték úgy tudom. vihetem kézipoggyászként?? és kb mennyibe kerülne???

    • 125 Flyby január 31, 2011 - 17:07

      Kedves Kat,

      Amelyik légitársasággal utazol, azok tudnak felvilágosítást adni ez ügyben, de tudomásom szerint 8 kg alatt viheted magaddal a kutyust a fedélzetre, csak speciális szállítóeszközben,és túlsúlydíjat kell majd fizetni kilónként. Miután ezt előre kell jelezni(mármint, hogy állatot szeretnél magaddal vinni), így, amikor foglalod a repülőjegyet, akkor jelezd ezt is:-)
      Remélem, tudtam segíteni,
      Üdv:Flyby

  52. 126 aidanne január 27, 2011 - 20:19

    Sziasztok, Kedves Flyby!!!!

    Én márciusban szeretném kivinni a kutyusomat angliába, azon belül londonba. Én legszivesebben én is kocsival szeretném kivinni, de az nagyon költséges lenne, épp ezért elkezdtem nézegetni azokat a légitársaságokat, melyek szállítanak kutyát.
    Abban szeretném a segítségedet kérni, hogy a lufthansa, klm tud szállítani, de szerinted ezek megbízhatóak?van arra lehetőség, h egy gépen utazhassunk tudom, h nem vihetem az utas térbe, mert egy Border Collie-ról van szó, de a kutyus(magamat nyugtatva)1:50, 2 órát utazik…..így hátha nem viseli meg annyira….
    tudsz hozzájuk kontaktot adni??,nagyon hálás lennék érte….
    Én egyébként többször jártam már “keréken” anliába, hol busszal, hol kocsival, rettenet, hogy a britek, csak ké “csatornán” engedik be a kutyusokat, az a komp, és a repterek…. itt sem mindeyik….mert most nem tudom pontosan e a getwick, és a heathrow most jelenleg nem fogad,,??mintha ezt láttam volna a british aiways honlapján…tehát megvagyok lőve…kompal lene a legjobb, de min említettem, a kocsi és a komp iszomyat húzós, hisz még ha ismerősről is van szó benzin és komp személyenként, de ény: ott a legjobb a határ…..enyén szólva lazák……

    ha valaki szeretne utazni kutyussa és esetleg tud kocsi, vagy beszállna hozzánk, a kocsival megyünk írjon:)

    Flyby: előre is köszönöm a válaszod:)
    Aidanne

    • 127 Flyby január 31, 2011 - 17:04

      Kedves Aidanne,

      A KLM is és a Lufthansa is teljesen megbízható légitársaság, csak annyit az utazás számításánál vegyél figyelembe, hogy mindkét estben át kell szállni, így a kutyust még pakolászni is fogják egyik gépről a másikra… Mindkét légitársaság esetén a cargo részlegüket kell hívnod.
      KLM:customer-service.bud@klmcargo.com
      LH:andrea.sima@dlh.de
      🙂
      Remélem, tudtam segíteni,
      Üdv:Flyby

  53. 128 Szomi január 27, 2011 - 22:08

    Vagy esetleg tudom azt csinálni, hogy Malév légitársaság keresztül szállítsam, de kísérő nélkül, van eleve ilyesmi?

  54. 131 Anna február 1, 2011 - 12:49

    Szia Aidanne!
    1.
    Cargo a BA is visz kutyat, igy nem kell atszallnia
    2.
    Megvan a kutyusnak a vervetele? Ertendo: a vervetel napja es a tervezett utazas napja kozott eltelt 6 honap?
    3.
    Ezt csak tajekoztataskeppen: fapados jarat soha, sehova, semmilyen allatot nem szallit, sem cargo, sem a kabinban
    4.
    Ha mar kocsi, akkor en (kutyaval valo utazas eseten) mindenkeppen a vonatot valasztanam, mert ott lehet a kocsiban maradni a kutyaval egyutt, mig a kompon neked ki kell szallni es a kutyat egyedul hagyni a kocsiban az atkeles idejere

    Remelem, tudtam segiteni, sziasztok, Anna

  55. 132 Sólyom Andi február 8, 2011 - 01:01

    Sziasztok!
    Angliába Magyarországról történő kutya szállításával pár tanács. Nekem ugyanis még nem érkezett ki a kutyusom,de már csak 1 hónap van hátra, így a lehető legtöbb dolognak már utána jártam.
    Először is a szállítás:
    Sem a Malév, sem a Wizzair gépeken nem lehet kutyát szállítani. Létezik a légi szállításnál egy un. Cargo…. nem sikerült még értelmeznem… ezt ajánlja pl. a British Airways is, ezek átirányítanak 2 magán vállalkozóhoz. Az egyiket fel is hívtam,aki közölte,h a kutya Zürich-i átszállással, ott éjszakázással repülhet… egy kb. 5kg-os pöttömre nagyjából 158ezer Ft + 145Font a díj….. Szóval horribilis…. Találtam pár csomagküldő szolgálatot is, akik vállalnak kutya szállítást is, 300 euro-ért az írfutár, 200 Font-ért a HCK és van a gepard strans,aki a kutyát a gazdival együtt szállítja 100 Font-ért. Szóval látszólag ők a legjobbak….
    A papírokat, a 6 hónapos karantént még otthon érdemes eltölteni, így a kutya a megszokott környezetében marad,csak pár szurit kap, chip-et és útlevelet,de minden már a megszokott marad 6 hónapig… Fontos: a chip-eztetés után azonnal meg kell kapnia a veszettség elleni oltást, valamint amint lejár a 6 hónap és meglesz a vérvétel eredménye,akkor utána következő napokban kap még egy veszettség ellenit, és fontos,h ezt követő 24 és 48-adik óra között lépje át az Angol határt!
    Remélem hasznos volt a tanácsom! 🙂 Sziasztok!

  56. 133 Szofi február 9, 2011 - 03:00

    10 ev utan koltozom haza az USA-bol, egy macskat szeretnek hazavinni. Valoszinu Amszterdamon keresztul Delta-val utazunk Budapestre. A kerdesem, hogy mi kell a microchipen es a rabies oltason kivul, hogy belephessunk az unioba?
    koszonom elore is a segitseget

  57. 134 Petrus február 11, 2011 - 15:17

    Kedves Flyby!

    20 hetes sziámi cicust viszek Hollandiába Malévval a dokumentumok már meg vannak és mindenki nagyon kedves volt a Malévnál is, a kérdésem csupán annyi, hogy Hollandiában mire számithatok? Be kell jelentenem ott is vagy elég pl. vámosoknak megmutatni az útlevelet?
    (A Malév nem tudott felvilágositást adni, a reptér honlapja sem egyértelmű és holland blogok, illetve honlapok is csak a kivitellel foglalkoznak…)

    Kissé aggódom, hiszen azt tudom, hogy ha nem tetszik nekik valami akkor hónapos karanténba teszik kicsi Teócát, azt pedig nem birná ki a kis örökmozgó.

    Előre is köszönöm válaszod!
    Üdv, Petrus

  58. 135 Lia február 14, 2011 - 16:57

    Hello!
    A 4 hónapos yorkimat akarom Hollandiába vinni…azt tudom, hogy kell útlevél. Elég neki egy veszettségi oltás, ugye? Valamint tudnál-e abban segíteni, hogy Hollandiába mi a feltétele a kutya beszállításának? olvastam, hogy cipruson ha nem várják a dokik meg nincs lebeszélve az állat megsemmisítésre kerül…Ez ott is így van?
    Neten foglalom a jegyet, és nem találtam olyat ahol jelezni tudnám a malév felé, fogy viszek..akkor gondolom hívjam fel őket utólag?
    Valamint kell a kutyának egyéb szűréseken átesnie vagy elengendő az oltási könyv és az útlevél meg a törzskönyv?

    előre is nagyon köszönöm a segítéged!

    • 136 Petrus február 20, 2011 - 19:35

      Hello!

      Ha a Kutyinak megvan az összes kötelezője és minimum 30 nappal az indulás előtt megkapta a veszettség elleni vakcinát akkor simán beengedik Hollandiába.
      Nekem végül csak az útlevelét kellett a vámosoknak megmutatni, mondjuk én cicát hoztam be, de nem kötöttek bele.
      Ja, féregtelenitve is legyen és minden legyen az útlevélbe, valamint Hollandiában chip megléte melegen ajánlott tőlem is kérték és megnézték.

      Sok sikert!

      Petrus

  59. 137 Kitti február 16, 2011 - 20:34

    Kedves Flyby.
    Én azt szeretném kérdezni, hogy: én a kis kedvencemmel ami egy Jack Russel terrier szeretnénk Mexikóba költözni hamarosan, ő kb. 8-9 kg. Valószínüleg 2 átszállással megyünk mert a 3-mat nem merem bevállalni vele. Vagy európai vagy USA átszállással mert úgy szoktam menni. Az európai Malév gép, az óceántúlit nem tudom még. Szerinted mennyire fogja ez az én kiskutyámat megviselni? Altatni lehet-e? És mexikóba nekem előre szólnom kell, hogy jön velem kutya? Vagy a légitársaság elintézi ezt a részét?
    Válaszodat előre is köszöm.
    Üdv: Kitti

  60. 138 Fanti február 16, 2011 - 23:16

    Sziasztok!

    Valószínű, hogy Írországba költözünk, és szeretnénk vinni a kutyunkat is. Boxerről van szó, aki kb.27 kg. Mennyibe kerülhet a szállítása?
    Előre is köszönöm a segítségeteket!

    • 139 Erika április 16, 2011 - 21:17

      Szia Fanti!

      Ne tegyétek cargoba. Az én testvérem légiutaskísérő és azt mondta, h nem túl humánus és eszembe ne jusson!
      Írországba érdemes valamelyik futárcéggel kivitetni az állatot.
      Én az Írfutár nevűt ismerem és nagyon jó arcok a srácok.
      Nézz utána az oldalukon 🙂

  61. 140 Bagi Ilona március 18, 2011 - 16:50

    Kedves Flyby!

    Egy cicát akarok hazahozni az USA-ból, Dallasból. A cica tenyésztésre lesz. Tavaly jött hozzám egy 3 éves cica Delta cargo-val, de az nagyon rossz élmény volt, ezért most mindenképpen fedélzeten szeretném hazahozatni az új cicát, kb. szeptemberben, akkor lesz a cica 5 hónapos, (most fog megszületni). Én nem repülhetek egészségügyi okokból, egy barátnőm megy ki érte. Melyik lenne a legjobb légitársaság, és ilyen hosszú utat hogy vészelnek át a kiscicák? Válaszát előre is köszönöm. Ilona

  62. 141 Czikora Lilla március 27, 2011 - 13:32

    Egy nagyon fontos és sürgős kérdésem lenne! Belgiumból Magyarországra szeretnék behozni postagalambokat(egy galamb súlya 50-60 dkg) Kézipoggyászkén hány darab madarat tudnák úgy hozni, hogy a súlyuk nem éri el a 8 kg-t? És ne keljen ráfizetnem? Vagy felőlem nem fontos az utastérben lenniük,csak anyagiakban, hogy lenne a legolcsóbb???

  63. 142 Kata március 30, 2011 - 13:10

    Először is, köszönöm a hasznos információkat!

    Kanadába, konkrétan Vancouverbe készülök hosszabb időre, és mindenképp szeretném kivinni a 7 éves macsekomat magammal. Megnéztem a Swiss oldalát, ők engedélyezik az állatszállítást a fedélzeten, és ha jól vettem ki, repülési időhöz nem kötik. Ami engem igazából aggaszt, hogy hogy fogja ő bírni ezt a rettentő hosszú utat? Alsó hangon (indulástól érkezésig) kb. 16-17 órát kéne töltenie egy hordozóban… Oké, nyilván be kell nyugtatózni, de még így is vannak kétségeim. Azon is gondolkoztam, hogy nem közvetlen járattal megyek, hanem beiktatok egy 1 napos pihenőt, de az meg lehet, hogy duplán sokkoló lenne neki. Szóval nem tudom… Hálás lennék, ha megírná a tapasztalatait valaki, aki ilyen hosszú útra vitt már magával cicát.

  64. 143 Orsi április 13, 2011 - 19:00

    Szia Kedves Flyby!

    Komoly problémával fordulok hirtelen Hozzád… Késő ősszel költözök ki páromhoz Németországba, ha minden jól megy. Azonban van egy “beteg” cicám 😦 Allergiát állapítottak meg nála, amin eddig senki nem tudott segíteni, de Németországban pont lenne lehetőség allergiatesztekre. A lényeg az, hogy ragaszkodom hozzá, még fiatal Szibériai, de sajnos a tünetei jól láthatóak (sebek a nyaki tájékon)…
    Hallottál-e már olyan esetről, hogy nem fertőző, de beteg állatot szállított valaki repülőn, netán a Malévon keresztül? És, ha a leletek a kezemben is vannak, ki bírálja el, hogy utaztatható-e az állat, hisz csak orvosok érthetik ezeket a papírokat 🙂
    Ne haragudj, ha buta kérdéseket tettem fel!

    • 144 Flyby május 2, 2011 - 12:23

      Szia Orsi,

      Egyáltalán nem buták a kérdéseid, sőt: a cicádat viheted magaddal, csak rendelkeznie kell a megfelelő oltásokkal és papírokkal, s előre kell jelezned, amikor lefoglalod a repülőjegyet, hogy őt viszed magaddal (hány kiló, van -e saját szállítóeszköze és milyen fajta). Fizetni is kell majd érte – ahány kiló szállítóeszközzel, annyi kiló túlsúlyt. Én inkább azon aggódom, hogy hogyan fogja bírni az utat: bár Németországba nem olyan hosszú a repülőút, de azért egy kis állatnak megterhelő; szegény, nem tudja, mi történik vele, így azt javaslom, hogy konzultálj az állatorvossal, hogy mit lehet tenni az ügyben, hogy az utazás minél kevésbé legyen megterhelő számára, pláne, ha beteg is, szegény:-(

      Nagyon szorítok Nektek, szívből kívánok jobbulást a cicusnak, s majd írj, lehetőség szerint, hogy hogyan sikerült az út.

      További szép napot és hetet kívánok,
      Üdv:Flyby

  65. 145 Erika április 16, 2011 - 21:11

    Szia!

    Hogyan tudom kivinni a kutyagyerekemet Ciprusra? A drágám egy spániel és kb 13-15 kg. Semmiféleképpen nem szeretném berakni cargoba. Van más megoldás?

    • 146 Szepessy Anikó Amália április 19, 2011 - 17:06

      Kedves Erika!

      A nevemmel fémjelzett bejegyzéseket ha átolvasod, minden benne van.
      Ajánlom a MALÉV ugyfélszolgálatát, segítokészek.
      A konnyebbség kedvéért egy tuti tipp, ha a ciprusi landolást olyan idopontra tervezed, ami itt unnepnap. Akkor sima ugy, nincs kotozkodés.
      Szépen, illedelmesen kérdezel és mosolyogsz…. 🙂
      A piros folyosón kell “levámoltatnod” a kicsikét. Ha más egyéb napon érkezel, hosszadalmasabb a folyamat. (Akkor nem csak a vámhivatalnok van ott, hanem állatorvos is.)
      Ha már kint élsz és további kérdésed van: 977-188-53, ha odahaza vagy, 04.29-05.04 kozott otthon vagyok, 30/292-03-67
      Állok rendelkezésedre.

    • 147 Flyby május 2, 2011 - 12:17

      Szia Erika,

      Hát, menetrend szerinti járaton nincs más megoldás, max. speciális állatszállító céggel vagy akkor ne repülővel menjetek:-)

      Üdv:Flyby

  66. 148 Shoshana május 2, 2011 - 19:49

    Szia!

    Tervezzük, hogy végleg kiköltözünk Izraelbe, és szeretnénk magunkkal vinni a kutyánkat is (kicsivel több, mint 10 kg-os). Gondolom utastérben semmiképpen nem szállítható. Eléggé aggódom miatta, de mindenképp vinni akarom magammal. Mennyit kell fizetni, és milyen feltételei vannak az utazásának? Előre is köszi:

    Zsu

    • 149 Flyby május 11, 2011 - 16:39

      Kedves Zsu,

      A feltételekről az adott légitársaság tud neked pontos információval szolgálni, amelyikkel repültök majd.

      Üdv:Flyby

  67. 150 Betty május 10, 2011 - 23:40

    Szia!

    mar regota keresek megoldast hogy hogyan tudnam haza vinni a cicamat Angliabol Magyarorszagra. Az lenne a kerdesem hogy egy 5kg (szallitoketreccel egyutt) cica szallithato e a fedelzeten a malevvel es ha igen kb mennyit kell fizetni erte. Nem akarom csomagkent feladni vele akarok lenni vegig de kocsival sem akarom haza kuldeni mert nem tudom hogy rendesen bannak e vele es 1-2 nap kocsikazas is nagyon megterhelo eleg mozgekony es feltem hogy nem birna ki a ketrecben.

    Valaszodat elore is koszonom

    • 151 Flyby május 11, 2011 - 16:45

      Szia Betty,

      Igen, egy 5 kg-os cica szállítható fedélzeten Malévval. Mivel nem írtad, hogy mikor utazol, és honnan indulsz,így nem tudtam dátumra túlsúlydíjat nézni,de mai napon Londonból Budapestre Malévval azt írja a rendszer, hogy 8.80 GBP kilónként, tehát összesen 44 GBP-t kell majd fizetned 🙂

      Remélem, tudtam segíteni,

      Üdv:Flyby

  68. 152 mnémama május 16, 2011 - 17:55

    Szioka.. már belecsibbadtam a lap olvasásába, tetszik nagyon…
    igy én is kérdeznék valamit. Fiam jo egy honap mulva jon haza hosszu ido után kanadábol, 3 kutyussal. lufthansaval jonnek végig, az a legkutyabarátabb légitársaság.Egy kistermetu, és két kozéptermetu kutyust hoznak raktérben. minden meg van a kutyáknak, oltás, csip utlevél, vérvétel, stb. lufthansa engedélyezte, hogy két kutya mehet egy szállitoboxba, itthon megkérdeztem malevosoknál az állatorvos sem buntet ezért, ha lufthanzisok megengedték. kérdésem az lenne, mekkora hivatalos méretu szállitobox kell a kétkutyás szállitáshoz? négyzetméter/ kutya????
    és mit ajánlatos még beletenni a ketrecukbe a hosszu utra..
    egy aggodo mama..

    • 153 Flyby május 17, 2011 - 13:27

      Kedves mnémama,

      Az alábbi boxok vannak, ezeket az LH cargo részlegén lehet beszerezni.
      NO. 1 60 X 45 X 40 CM 4 KGS
      NO. 2 80 X 55 X 55 CM 6 KGS
      NO. 3 100 X 65 X 70 CM 13 KGS
      NO. 4 125 X 75 X 85 CM 22 KGS
      Abban viszont csak a légitársaság tud segíteni, hogy mit lehet/ajánlott betenni a boxba a kutyusoknak.

      Remélem, tudtam segíteni,

      Szép napot: Flyby

      >

  69. 155 Afroka május 20, 2011 - 16:35

    Sziasztok!

    Érdeklődni szeretnék egy-két dologról.
    A szüleim ma repültek Angliába dolgozni, és jövőre én is szeretnék kimenni utánuk, és akkor vinni a cicánkat is, és akkor újra együtt lenne a család cicástul.
    Olvastam, hogy kell neki chip, az után veszettség elleni oltás, aztán pedig egy vérvétel. Ha jól értem a vérvétel után fél évnek kell még itthon eltelnie. Aztán itt kezdtem elveszteni a fonalat… Ezután újra oltást kell kapnia? Az oltás utáni 2 napon belül pedig oda kell érnie Angliába?
    Az összes többi dolog ha megvan, akkor ott ugye nem baj, hogy ha a fél év után még eltelik egy kis plusz idő? Gondolok itt arra, hogy tegyük fel megvan a chip, az oltás, és a vérvétel eredménye ami jó. Letelik a fél év. De én csak rá egy hónapra tudok mondjuk utazni? Az nem gond, csak az újabb oltásnak kell az utazás előtt történnie közvetlen?
    Meg egyébként volt ahol még féregtelenítést is olvastam, szóval nem tudom… Ezzel mi is van?
    Illetve azt olvastam, hogy Angliába csak poggyásztérben utazhat a cica. Ez tényleg így van? Szóval ez elég körülményesen hangzik, de ha én is ki tudok menni dolgozni, akkor vinni akarom Őt mindenképp, úgyhogy minél többet akarok megtudni a dologról, mert ha jövőre ki akarok menni, akár lassan el is kell kezdenem intézkedni az ügyben.
    Előre is köszönöm a válaszokat!

  70. 156 Lexike74 május 22, 2011 - 23:02

    Sziasztok,
    Skóciában lakunk, megvan a kutyám titer vizsgálata, és szeretném végre magamhoz kihozni. Kb. 14 kg tacskó-labrador keverék. Azt szeretném tudni, h milyen légitársasággal tudnám kihozni? Skócián belül bármelyik reptére jó lenne, ahová Budapestről fogadnak járatokat. Érdekelne az is,h nagyságrendileg kb. mennyi lehetne. köszi a választ előre is.üdv. Mónika

  71. 157 Fifi május 26, 2011 - 19:23

    Sziasztok!

    Én kint élek Angliában mar egy ideje és most szeretném kihozatni a kutyusomat egy yorkit.
    Találtam egy céget akik kihozzák elég drága de nekem megéri mert mar régóta várok erre hogy kijöhessen.Minden papirja meg van,de azért félek hogy minden rendben menjen.Sajnos nekem senki nem tud vele menni egyedül fog utazni és ha erre gondolok teljesen kikészülök.Az lenne a kérdésem hogy tehetném elviselhetőbbé az utazását esetleg valami nyugtatóval?A másik dolog meg,hogy én már akkor elkezdtem a karantént amikor még otthon voltam,azóta kapott még egyszer már veszettség oltást akkor még egyszer kellene neki karantén vagy nem?Remélem nem.
    Előre is köszönöm a választ!


Hozzászólás




Rólam


Az idegenforgalomban, azon belül is a légiforgalomban dolgozom. Ezzel a bloggal szeretnék kicsit segíteni azoknak, akik nem annyira járatosak a repülővel történő utazásokban vagy esetleg ezzel kapcsolatos kérdésük lenne, amire választ keresnek.Ha van érdekes reptérrel, repüléssel kapcsolatos történetetek, írjátok meg az utazasrepulovel@gmail com -ra,ugyanide írhattok kérdéseket vagy javasolhattok témákat, amikről szívesen olvasnátok. 3 - 2 - 1 - repülőre fel! :-)

Látogatók

free counters

Feed

Blog stat

  • 69 045 hits